• home
 • video
 • pas verschenen

  "Marc Wilmots is zijn konijnenpoot vergeten mee te geven"

  Peter Vandenbempt.

  Peter Vandenbempt voorspelt in de eerste ronde op het EK 2016 geen "walk in the park" voor de Rode Duivels. "Ik vind het een moeilijke, maar wel aantrekkelijke loting", zegt de voetbalcommentator van Sporza.

  "België opent het EK tegen Italië. De Rode Duivels zullen dus meteen bij de les moeten zijn voor een plaats in de 1/8e finales. De Belgen wonnen midden november in Brussel nog met 3-1 van Italië, maar de kern van Juventus maakt er een moeilijk te manoeuvreren tegenstander van. Bovendien is Italië, de sterkste ploeg uit pot 2, een echte toernooiploeg", zegt Vandenbempt.

  "Zweden is dan misschien niet de sterkste, maar wel een interessante ploeg uit pot 3. Geen ongelofelijk stevige ploeg, maar het kan wel rekenen op een paar sterke elementen en speelt geheel in functie van zijn sterspeler Zlatan Ibrahimovic."

  "Verder kunnen ze teren op jongens à la Ola Toivonen, ex-PSV en nu Sunderland, Markus Berg van Panathinaikos en John Guidetti, de spits van Celta de Vigo."

  "Ierland tot slot is geen land met grote namen, maar telt wel veel spelers uit de Premier League en vormt een onverzettelijk geheel met een groot hart, goeie mentaliteit en heeft vooral fantastische supporters."

  "Romelu Lukaku zal in Frankrijk enkele ploegmaats van bij Everton tegenkomen. Ook niet vergeten: in de barrages heeft Ierland Bosnië uitgeschakeld, dus zo simpel zal het niet worden. Ierland was zeker niet het zwakste broertje uit pot 4."

  "Ik denk dat Marc Wilmots zijn konijnenpoot vergeten mee te geven is aan zijn assistent Vital Borkelmans. "A walk in the park" wordt het zeker niet in de groepsfase. Ik vind dit een moeilijke, maar wel heel aantrekkelijke loting voor België."

  In principe nog vier oefenwedstrijden voor het EK

  Marc Wilmots is momenteel bezig om de voorbereiding op het EK op punt te stellen. De Rode Duivels spelen tussen maart en juni normaal gezien nog vier oefeninterlands. "Ik heb enkele opties in mijn hoofd", zegt de bondscoach. "Er zijn één of twee wedstrijden in maart en twee of drie in juni. Dat hangt af van wat er mogelijk is, in Brussel of op de stage."

  "Bovendien mag je maar één oefenduel tegen een ander EK-land spelen en moet je vijf dagen voor je eerste duel op het EK aankomen. Wat ons betreft, wordt dat misschien wel wat vroeger in Bordeaux", aldus Wilmots, die in januari en februari al zijn Rode Duivels een bezoekje zal brengen.