• home
 • video
 • pas verschenen

  Verheyen: "Het is aan de oudere spelers om interviews te geven"

  Youri Tielemans stond na de wedstrijd meteen de pers te woord.

  Youri Tielemans kreeg na de bekeruitschakeling in Kortrijk heel wat kritiek over zich heen, maar toch stond de youngster van Anderlecht na het Europa League-succes opnieuw als eerste de pers te woord. "In het begin werd hij heel fel afgeschermd, maar nu mogen ze hem net iets meer beschermen", merkte analist Gert Verheyen na de wedstrijd op in de studio bij Karl Vannieuwkerke.

  Voor het cruciale Europese duel tegen Qarabag zei Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck dat het "een belangrijke wedstrijd voor Tielemans wordt". De 18-jarige middenvelder van Anderlecht kreeg heel wat kritiek te slikken na zijn mindere prestatie in de beker tegen KV Kortrijk.

  Toch werd Tielemans door Anderlecht na de zege tegen de Azeri's opnieuw als eerste naar voren geschoven om een interview te geven. "Moet er zoveel druk liggen op een jongen van die leeftijd?", vroeg Karl Vannieuwkerke aan zijn gasten in de studio.

  "Tielemans moet niet zoveel interviews geven", had Gert Verheyen een duidelijke mening klaar. "Hij moet zich steeds verantwoorden, ook als het slecht gaat. Dat is eigenlijk een taak voor de oudere spelers in de ploeg."

  "In het begin hebben ze Tielemans heel fel afgeschermd van de media, maar nu mogen ze hem net iets meer beschermen."

  "Het is niet aan hem om te vertellen wat er allemaal misloopt bij Anderlecht", pikt Geert de Vlieger in. "Hij kan zelf ook inschatten wanneer zijn prestatie niet goed is, maar als je nog maar 18 jaar bent, kan dat al eens gebeuren."