• home
 • video
 • pas verschenen

  Ribblessure houdt Sanne Cant even uit het veld

  Sanne Cant raakte in Overijse geblesseerd.

  Sanne Cant komt dit weekend niet aan de start van de Zilvermeercross in Mol en de SP-manche in Francorchamps. De Belgische en Europese kampioene heeft te veel last van een ribblessure. "Ik heb afgelopen week niet kunnen trainen", zucht Cant.

  Sanne Cant (Enerthem - BKCP) liep afgelopen zondag bij een val in Overijse een scheurtje in een tussenribspier op. Die blessure hield haar deze week van de fiets. "Ik heb afgelopen week niet intensief kunnen trainen."

  "De geraakte spier is belangrijk als je moet ademhalen en bij de kleinste inspanning heb ik pijn. Het is spijtig dat ik zaterdag en zondag er niet bij ben."

  Cant staat onbedreigd aan de leiding in de Superprestige na vier zeges. "De vijfde SP-cross zal ik niet winnen, maar dat is geen ramp. In de eindafrekening worden zes van de acht crossen meegerekend."

  Cant hoopt dat ze volgende week wel opnieuw voluit kan trainen. "Ik durf er niet aan te denken dat ik ook volgend weekend aan de kant moet blijven." Dan staan de Scheldecross (BPBT) en de WB-manche in Namen op het programma.