• home
 • video
 • pas verschenen

  Krijgen we Lars Boom toch te zien op het WK veldrijden?

  Lars Boom is zesvoudig Nederlands kampioen veldrijden.

  Lars Boom heeft van zijn ploeg Astana de toestemming gekregen om de voorbereiding op het wegseizoen te onderbreken voor de mondiale titelstrijd in het veld. Dat meldt De Telegraaf. De Nederlander keert enkele dagen vroeger terug uit de Tour Down Under om zich klaar te stomen voor het WK.

  Lars Boom rijdt van 17 tot 24 januari de Tour Down Under in Australië. De Nederlander heeft toestemming gekregen van zijn ploeg Astana om zijn vliegticket te laten omzetten en enkele dagen vroeger terug te keren naar Europa.

  "Normaal zou ik op woensdag 27 januari thuiskomen. Door de wijziging van mijn ticket ben ik al op maandag terug en kan ik me perfect voorbereiden op het WK op 31 januari", zegt Boom die vandaag vanuit Spanje naar Astana vliegt voor de jaarlijkse teampresentatie.

  Nederlands bondscoach Johan Lammerts legt Boom in elk geval geen strobreed in de weg. De richtlijnen van de KNWU zeggen dat een kandidaat-deelnemer aan het WK ten minste twee keer in de top-16 van een wereldbeker moet zijn geëindigd.

  Lars Boom doet normaal gesproken mee aan de wereldbekercrossen van Namen en Heusden-Zolder. Verder staan de Scheldecross in Antwerpen en de Azencross in Loenhout ook nog op zijn programma.