• home
 • video
 • pas verschenen

  Johan Bruyneel valt Vaughters aan met dopingtweet

  Er is nog veel kwaad bloed tussen de ex-renners, circuleerde een woordgrapje.

  Ex-wielrenners Johan Bruyneel en Jonathan Vaughters zijn niet de beste vrienden, om het zacht uit te drukken. Gisteren pakte de eerste de tweede stevig aan op Twitter, alluderend op dopinggebruik. De Amerikaanse teammanager van Garmin reageerde door prompt onze landgenoot, die zelf tien jaar geschorst werd na het dopingonderzoek naar zijn ex-team US Postal en Lance Armstrong, te blokkeren op zijn account.

  De Twitter-rel ging aan het rollen met een tweet van Vaughters over een chique appartement in Capitol Hill. Hij zag het wel zitten om daar huureigenaar van te worden.

  Bruyneel reageerde met een niet mis te begrijpen agressieve tweet: "Hopelijk is dit appartement properder dan dat dat je vol met rommel achterliet in Girona", gevolgd door afbeeldingen van bloeddopingspuiten en capsules.

  Het duurde niet lang voor Vaughters (foto) Bruyneel blokkeerde als zijn volger. Onze landgenoot reageerde ironisch: "Ooo-oooh." Ook Karl Vannieuwkerke had de tweet opgemerkt en werd prompt geretweet door Bruyneel.

  Ondertussen hadden een pak anderen zich al gemoeid in de Twitter-discussie. Zoals de Amerikaanse ex-renner Matt Cooke. Die vroeg Bruyneel details over welk jaar Vaughters Girona verliet. "Het jaar dat hij Crédit Agricole verliet en terugkeerde naar de VS. De verhuurder en nieuwe huurders (profrenners) waren geschokt...", luidde het veelbetekende antwoord.

  De Amerikaanse wielerjournalist Neal Rogers had de tweet van Bruyneel ook gezien. Hij bracht zijn volgers op de hoogte met een woordgrapje: "Voor het geval je je afvroeg of er nog "kwaad bloed" was tussen de twee."

  Toen Rogers de kans op een knuffel tussen de twee met Kerstmis in twijfel trok, volgde de opmerking van Bruyneel: ""Ik" ben hetero."

  Tweets:

  Bruyneel en Vaughters leven op voet van oorlog

  Jonathan Vaughters koerste eind jaren 90 bij het US Postal van Lance Armstrong een seizoen onder Johan Bruyneel. In het rapport van het Amerikaanse antidopingagentschap USADA getuigde de Amerikaan tegen zijn ex-ploegleider. Sindsdien leven de twee op voet van oorlog.

  Als teammanager en voorzitter van de Vereniging van Profploegen (IAGCP) profileert ex-dopingzondaar Vaughters zich nu als voorvechter van een propere wielersport.