• home
 • video
 • pas verschenen

  Hondurese ploegmaat van Najar doodgeschoten op parking

  Peralta kwam 26 keer in actie voor de nationale ploeg van Honduras.

  Arnold Peralta, middenvelder bij de nationale ploeg van Honduras, is donderdagavond om het leven gekomen op een parking in zijn geboortestad La Ceiba. De ploegmaat van Anderlecht-speler Andy Najar, die tot januari 2015 nog uitkwam voor het Schotse Glasgow Rangers, werd doodgeschoten door één of twee onbekenden. De politie benadrukt dat het niet gaat om een roofmoord.

  Arnold Peralta speelde in de Hondurese hoofdstad Tegucigalpa bij Olimpia, maar was op vakantie in zijn geboortestad La Ceiba, de op twee na grootste stad van het land.

  Donderdagavond werd Peralta op de parking van een shoppingcenter neergeschoten toen hij uit zijn wagen wilde stappen. Over de precieze omstandigheden van de moord bestaat nog onduidelijkheid.

  De politie gaat ervan uit dan het niet gaat om roofmoord, aangezien de persoonlijke bezittingen van Peralta niet werden meegenomen.

  Peralta kwam 26 keer in actie voor de nationale ploeg en speelde onder andere op de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Op het WK in Brazilië was de ploegmaat van Anderlecht-speler Andy Najar er niet bij door een blessure. Peralta was net opgeroepen voor een vriendschappelijke interland tegen Cuba op 16 december.

  Honduras staat bekend als het land met de meeste moorden per hoofd van de bevolking. San Pedro Sula, de tweede stad van het land, staat gekend als moordhoofdstad van de wereld.

  Arnold Peralta scoorde één keer in het shirt van Glasgow Rangers