• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert Bodart stelt boek voor: "Ik heb stommiteiten begaan"

  Bodart kende veel problemen na zijn actieve voetbalcarrière.

  Ex-doelman Gilbert Bodart (53) heeft vandaag zijn biografie "De volledige waarheid, niets dan de waarheid" voorgesteld. Daarin komt hij terug op zijn voetbalcarrière, maar vooral ook op de extrasportieve tegenslagen nadien. "Ik kende sportieve pieken, maar ben daarna bijzonder laag gevallen."

  Bodart kende een succesvolle carrière als doelman en speelde onder meer voor Standard, Bordeaux en Brescia. Hij verzamelde tussen 1985 en 1995 ook 12 caps voor de Rode Duivels.

  "Daarna ben ik in het echte leven gestapt", klinkt hij op de voorstelling van zijn boek "De volledige waarheid, niets dan de waarheid"."Daarvoor telde er niets en ik was ook niet klaar voor het leven na de sport."

  "Ik kende sportieve pieken, maar ben daarna bijzonder laag gevallen. Ik heb stommiteiten begaan", verwijzend naar zijn inbraak in de Grotten van Han, waarvoor hij uiteindelijk iets meer dan 4 maanden in de cel verbleef.

  Bodart bleef ook niet onbesproken in het gokschandaal rond de Chinees Zheyun Ye. Hij vroeg de vrijspraak, maar werd toch schuldig bevonden aan actieve corruptie.