• home
 • video
 • pas verschenen

  Federer geeft jawoord aan Hingis voor Spelen in Rio

  In 2001 wonnen Hingis en Federer de Hopman Cup.

  De wens van Martina Hingis is uitgekomen: ze zal volgend jaar samen met Roger Federer dubbelen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het was wachten op het jawoord van Federer en dat is er nu gekomen. "Ik kijk er erg naar uit", zegt de tenniskampioen.

  Roger Federer kondigde het nieuws aan in Dubai waar hij aan de slag is in een lucratieve exhibitie-competitie. "Ja, ik zal met Martina aantreden in het gemengd dubbelspel op de Olympische Spelen."

  "Ik kijk er heel erg naar uit, want ik denk dat het toch al vijftien jaar geleden is dat we nog hebben samengespeeld", zegt de 34-jarige Zwitser.

  "Toen ik jong was, keek ik op naar Martina. Ik vond haar een onwaarschijnlijk talent. Martina en ik zijn ongeveer even oud, maar zij won al grandslamtoernooien toen ik nog voor een plaatsje op de ATP-Tour knokte."

  De laatste keer dat Federer en Hingis een tandem vormden dateert van 2001. Het Zwitserse duo was dat jaar de beste in de Hopman Cup. Federer won op de Spelen van 2008 in Peking goud in het dubbelspel met Stan Wawrinka. In 2012 moest hij tevreden zijn met zilver in het enkelspel, hij paste toen voor het gemengd dubbelspel met Hingis.