• home
 • video
 • pas verschenen

  "Platini zal enkele jaren geschorst worden"

  Andreas Bantel, de woordvoerder van de ethische commissie van de FIFA, heeft slecht nieuws voor Michel Platini. Die laat uitschijnen dat het lot van de Fransman al bezegeld is. De advocaat van Platini vreest dat de hoorzitting een schijnvertoning wordt.

  Michel Platini mag een schorsing van minstens enkele jaren verwachten. Dat heeft Andreas Bantel, de woordvoerder van de ethische commissie van de FIFA, gezegd in een interview met de Franse sportkrant L'Equipe.

  "Platini zal zeker voor enkele jaren geschorst worden. In het dossier is het vraagstuk over corruptie goed onderbouwd. Er zijn nog andere inbreuken tegen de strafwet die een schorsing rechtvaardigen."

  Zo'n schorsing zou ook Sepp Blatter (79) treffen. "Maar een schorsing van enkele jaren of een levenslange schorsing maakt bij hem weinig verschil." Op 18 december wordt Platini nog een keer gehoord, maar het verdict lijkt al vast te liggen.

  De advocaat van Platini heeft al kwaad gereageerd op de uitlatingen. Hij noemt de woordvoerder vooringenomen en vreest dat de hoorzitting op 18 december een schijnvertoning zal zijn. Op 5 januari loopt de voorlopige schorsing van Platini af en op 26 februari wordt de nieuwe FIFA-voorzitter verkozen.