• home
 • video
 • pas verschenen

  Tim Wellens laat Tour links liggen voor de Giro

  Tim Wellens bleef onder verwachtingen in de Tour.

  Tim Wellens (24) zal zich geen tweede jaar op een rij aan de Tour wagen. De renner van Lotto-Soudal richt zijn pijlen nu op de Ronde van Italië. "Zo zal hij misschien gemakkelijker resultaten bij mekaar fietsen."

  Tim Wellens begon met hoge verwachtingen aan zijn debuut in de Tour, maar de jonge renner kon geen potten breken. Daarom kiest Lotto-Soudal nu voor een andere aanpak. "Tim zal de Waalse Klassiekers rijden en daarna de Giro", zegt manager Marc Sergeant in de kranten.

  "Vorig jaar heeft hij te veel van zichzelf geëist. Het bleek geen gemakkelijke combinatie om zowel te pieken in het voorjaar als in de Tour. Daarom proberen we het nu anders: het is de bedoeling om goed uit het voorjaar te komen en daarna door te trekken tot en met de Giro."

  Wellens had graag nog een kans gekregen in de Tour, maar hij gaf zelf aan dat een programmawijziging geen slecht plan was. "Publicitair is zijn aanwezigheid in de Tour interessant, maar als je sportief de boemerang in je gezicht krijgt, is het beter om andere keuzes te maken", zegt Sergeant.

  "Dit betekent niet dat we niet meer in Tim geloven als ronderenner. Integendeel, met dit programma zal het misschien makkelijker zijn om goede resultaten bij mekaar te fietsen."