• home
 • video
 • pas verschenen

  Roma-preses haalt stevig uit: "Toon meer respect voor mijn ploeg"

  James Pallotta (midden) spaarde de journalisten niet.

  Hoewel AS Roma zich gisteren heeft kunnen plaatsen voor de achtste finales van de Champions League, is de sfeer bij de Italiaanse club niet echt opperbest te noemen. Na het 0-0-gelijkspel tegen BATE Borisov haalde preses James Pallotta zwaar uit naar de Italiaanse media. Voor het conflict met de fans zoekt hij nog altijd een oplossing.

  James Pallotta, de Amerikaanse voorzitter van AS Roma, kon zijn kalmte na het 0-0-gelijkspel tegen BATE Borisov niet bewaren. "Jullie moeten mijn spelers met rust laten", snauwde hij de Italiaanse journalisten in het Stadio Olimpico toe.

  "Mijn ploeg werkt elke dag zeer hard en blijft dat doen. De spelersgroep en de technische staf verdienen respect."

  "We staan in de achtste finales van de Champions League, we werken hard en al de rest interesseert me niet. De spelers verdienen een ander strijdtoneel en een ander publiek."

  Afgelopen nacht probeerde Pallotta met een communiqué zijn woorden iets meer te duiden. "Het zou fijn zijn als sommige journalisten zouden stoppen met het afkraken van mijn spelers."

  "Het is frustrerend om te zien dat de supporters in het stadion fluiten, omdat ze alles wat geschreven en verteld wordt ook beginnen te geloven. Geef mijn spelers dus het respect dat ze verdienen."

  "Het is jammer om het stadion zo leeg te zien"

  James Pallotta ligt overigens niet alleen in de clinch met de Italiaanse journalisten, ook met de Roma-supporters is niet alles rozengeur en maneschijn.

  Roma werkte zijn thuiswedstrijd gisteren af voor slechts 30.000 toeschouwers. Heel wat Roma-fans blijven regelmatig thuis, omdat ze het niet eens zijn met onder meer de verscherpte veiligheidsmaatregelen in het Stadio Olimpico.

  "Ik weet dat er problemen zijn en we hebben al geprobeerd om die op te lossen", reageert Pallotta. "Wij staan aan de kant van de fans, wat de kranten ook schrijven."

  "Het is jammer om het stadion zo leeg te zien. En over de fluitconcerten (zoals gisteren na de match tegen BATE) ben ik erg ontgoocheld."