• home
 • video
 • pas verschenen

  Diego Costa over hesje gooien naar Mourinho: "Te impulsief"

  Dit hesje zou uiteindelijk richting Mourinho gegooid worden.

  Het is voorlopig niet het seizoen van Diego Costa. De Spanjaard had vorig jaar nog een zeer ruim aandeel in de titel van Chelsea, maar komt dit seizoen maar niet boven water. Ook zijn relatie met coach José Mourinho lijkt zwaar vertroebeld, al ontkent Costa dat zelf. "We kunnen het erg goed met elkaar vinden", zegt de aanvaller.

  Diego Costa en José Mourinho lijken al een tijdje op ramkoers te liggen, met een incident tijdens Tottenham-Chelsea eind november als dieptepunt. Mourinho zette Costa op de bank, maar liet hem wel opwarmen. Toen bleek dat Costa uiteindelijk niet mocht invallen, gooide hij zijn roze hesje ostentatief richting zijn Portugese trainer.

  "Dat incident ligt volledig achter ons", verklaart Diego Costa bij een Spaanse radiozender. "Ik ben in de fout gegaan, maar mijn relatie met Mourinho is geweldig."

  "We kunnen het zeer goed met elkaar vinden. Maar sommige zaken moet je onder controle houden. Bij dat incident was ik gewoon impulsief."

  Costa blijft intussen wel zoeken naar zijn beste vorm, net als zijn ploegmaats. "Daarom was die overwinning woensdag in de Champions League tegen Porto zo belangrijk, voor de fans en voor ons zelfvertrouwen."

  Vreest de aanvaller overigens voor zijn stek bij de Spaanse nationale ploeg? "Ik weet dat ik moet verbeteren om volgend jaar naar het EK te mogen gaan. Ik moet hard werken en ervoor knokken, maar ik weet dat ik nog tijd heb om beter te worden."

  "Een terugkeer naar Atletico? Het leven zit vol verrassingen"

  De Spaanse radiozender Onda Cero wilde nog weten of Diego Costa soms denkt aan een terugkeer naar Atletico Madrid, waar Chelsea hem in de zomer van 2014 kwam wegplukken.

  "Zoiets kun je nooit voorspellen", zegt Costa. "Kijk maar hoe Filipe Luis (die Chelsea verlaten heeft voor zijn ex-club Atletico) het doet. Het leven zit vol verrassingen. Ik zal Atletico altijd blijven steunen."

  Bekijk het incident met Diego Costa vanaf 0'09"