• home
 • video
 • pas verschenen

  Denemarken heeft nieuwe bondscoach beet

  Hareide moet Denemarken naar het WK in 2018 leiden.

  Åge Hareide wordt de nieuwe bondscoach van Denemarken. Dat heeft de Deense voetbalbond bekendgemaakt. De Noor was tot deze week aan de slag bij Malmö FF en volgt Morten Olsen op, die opstapte na de gemiste EK-kwalificatie.

  Hareide kondigde vorige week aan dat de wedstrijd van Malmö tegen Real Madrid de laatste zou worden met hem aan het roer van de Zweedse club. Toen werd hij al gelinkt aan de Deense nationale ploeg en dat nieuws wordt vandaag dus officieel bevestigd.

  De Deense nationale ploeg was op zoek naar een nieuwe bondscoach sinds het vertrek van Morten Olsen. Die stapte zelf op toen zijn ploeg de duimen moest leggen voor Zweden in de barragematchen voor het EK. De opdracht van Hareide is dan ook duidelijk: "We moeten ons proberen te kwalificeren voor het WK in 2018."

  De 62-jarige Hareide is de enige die als trainer landstitels gewonnen heeft in Denemarken, Zweden en zijn thuisland Noorwegen.