• home
 • video
 • pas verschenen

  Benzema mag voorlopig niet meer voor nationale ploeg spelen

  Karim Benzema moet de Franse ploeg (even?) adieu zeggen.

  De Franse aanvaller Karim Benzema (27) mag niet meer voor zijn nationale ploeg spelen tot de afpersingszaak rond collega-international Mathieu Valbuena opgehelderd is. De Franse voetbalbond (FFF) heeft de speler van Real Madrid voorlopig geschorst.

  "Ik heb de knoop persoonlijk doorgehakt, niet het Uitvoerend Comité of de Ethische Commissie. Benzema is tot nader order niet selecteerbaar voor de Franse ploeg", zegt Noël Le Graët, voorzitter van de Franse voetbalfederatie.

  Le Graët had nog niet zo lang geleden zijn steun betuigd aan Benzema, maar vindt nu dat deze drastische beslissing niet kon uitblijven. "Ook al is dit hartverscheurend, maar we kunnen niet blind blijven voor wat naar buiten gekomen is", zegt Le Graët.

  "Ik roep het juridische systeem wel op om het proces zo snel mogelijk op te starten, zodat die twee spelers voor de rechter en de Franse voetbalbond kunnen komen. Kwestie van definitieve beslissingen te kunnen nemen", voegt Le Graët eraan toe.

  Benzema wordt verdacht van afpersing in de zaak rond Lyon-speler Mathieu Valbuena. De aanvaller van Real Madrid zou zijn jeugdvriend Karim Zenati ingeschakeld hebben om zijn collega bij de nationale ploeg af te persen met een sekstape waarin Valbuena te zien is.

  Zonder topscorer tegen Nederland en Rusland?

  Met 27 doelpunten in 81 wedstrijden is Karim Benzema momenteel de topscorer bij de nationale ploeg. Pas over vier maanden komen de Fransen weer in actie. Op 25 maart oefent Frankrijk in Amsterdam tegen Nederland, vier dagen later komen de Russen op bezoek in Parijs voor een vriendschappelijke interland.