• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona, Real Madrid, Bayern of een andere topper, wie kan AA Gent treffen?

  Milicevic schiet AA Gent naar de achtste finales van de CL.

  AA Gent is als tweede geëindigd in groep H en speelt sowieso tegen een groepswinnaar in de achtste finales van de Champions League. Een blik op de prijzenkasten van de mogelijke tegenstanders doet duizelen. Ontdek hier welke absolute kleppers de Buffalo's kunnen ontmoeten.

  Mogelijke tegenstanders van AA Gent:

  • Real Madrid
  • Manchester City
  • FC Barcelona
  • Bayern München
  • Chelsea
  • VFL Wolfsburg
  • Atletico Madrid

  Zenit is de enige groepswinnaar waar AA Gent niet kan tegen uitkomen. Gent is in mooi gezelschap, want ook PSG, PSV, Benfica, AS Roma, Dynamo Kiev, Arsenal en Juventus stoten door als tweede in hun kwalificatiegroep.

  De loting vindt volgende week maandag plaats.

  De heenwedstrijden van de achtste finales van de Champions League worden gespeeld op 16, 17, 23 of 24 februari. De terugwedstrijden staan geprogrammeerd op 8, 9, 15 of 16 maart.

  AA Gent speelt sowieso de heenwedstrijd eerst op eigen veld.

  1/8ste finale wordt een pittige opdracht voor AA Gent

  Real Madrid: 10x Champions League, 32x landstitel

  Real Madrid is de absolute recordhouder in de Champions League. Ze mochten tien keer de Beker met de Grote Oren in de lucht steken. Bovendien hebben ze met Cristiano Ronaldo de Champions League-topschutter aller tijden in hun rangen lopen. De Portugees scoorde 88 keer in 121 CL-duels.

  Manchester City: 5x deelname CL, 4x landstitel

  Manchester City is erop gebrand om eens een rol van betekenis te spelen in het kampioenenbal. Ze raakten nooit verder dan de 1/8ste finale en telkens was Barcelona de dwarsligger. Krijgt AA Gent een confrontatie met Rode Duivels Kevin De Bruyne en Vincent Kompany?

  FC Barcelona: 5x Champions League, 23x landstitel

  Messi, Suarez, Neymar en Rode Duivel Thomas Vermaelen in de Ghelamco Arena: het is een droom voor veel Gentenaars. Titelverdediger Barcelona is de laatste jaren een vaste waarde in de Champions League. In de laatste vijf edities wonnen ze twee keer, eindigden ze twee keer in de halve finales en struikelden ze slechts één keer in de kwartfinales.

  Bayern München: 5x Champions League, 25x landstitel

  Bayern München wordt niet voor niets de Rekordmeister genoemd. De Duitsers wonnen vijf keer de Champions League en moesten vijf keer pas het hoofd buigen in de finale. Moet Hein Vanhaezebrouck een tactiek uitdokteren om de Duitse machine af te stoppen?

  Chelsea: 1x Champions League, 5x landstitel

  Ook Eden Hazard en Thibaut Courtois maken kans op een Gents avontuur in de 1/8ste finale van de Champions League. The Blues draaien al even mee aan de Europese top, maar voorlopig prijkt maar één CL-trofee in hun prijzenkast. Kan Hazard daar verandering in brengen?

  VFL Wolfsburg: 2x deelname CL, 1x landstitel

  Wolfsburg heeft net als Gent voor het eerst een ticket bemachtigd voor de 1/8ste finales van de Champions League. Na hun eerste landstitel in 2009 mochten ze al eens aantreden op het kampioenenbal, maar toen strandden ze in de groepsfase. Botsen tweede doelman Koen Casteels en youngster Ismail Azzaoui op Gent in de knock-outfase?

  Atletico Madrid: 6x deelname CL, 10x landstitel

  AA Gent kan nog een derde Spaanse club loten, opnieuw geen kleine naam: Atletico Madrid. De Madrilenen gooiden de laatste twee edities van de Champions League hoge ogen. In 2014 stonden ze in de finale tegenover stadsgenoot Real, vorig jaar waren de kwartfinales het eindstation. Moet de Gentse defensie Yannick Carrasco afstoppen?