• home
 • video
 • pas verschenen

  Wolfsburg-fans mochten stadion niet meteen verlaten door "verdacht pakket"

  Enkele fans voor de hoofdtribune van het Wolfsburg-stadion.

  Bij de Wolfsburg-fans heeft het feest na de kwalificatie voor de volgende ronde van de Champions League gisteren eventjes plaats gemaakt voor lichte paniek. Een deel van de Duitse supporters in de Volkswagen Arena mocht het stadion niet verlaten na de vondst van een verdacht pakket, maar uiteindelijk bleek het vals alarm.

  Na de gewonnen wedstrijd tegen Manchester United kregen de supporters in de Volkswagen Arena de boodschap dat ze het stadion niet onmiddellijk mochten verlaten en op hun stoeltje moesten wachten.

  Een deel van de fans mocht het stadion kort daarna dan toch verlaten, maar onder meer op de hoofdtribune moesten de Duitse supporters nog even in de tribunes of op het veld blijven.

  "We hadden een verdacht voorwerp gevonden op een parking", gaf de Duitse politie iets later als verklaring mee. Uiteindelijk bleek het vals alarm en konden ook de laatste toeschouwers uit het Wolfsburg-stadion vertrekken.

  Het incident roept pijnlijke herinneringen op aan de aanslagen in Parijs van enkele weken geleden. Tijdens de interland Frankrijk-Duitsland werden enkele bommen tot ontploffing gebracht aan het Stade de France. Ook toen bleven veel supporters na de match nog een tijdje in het stadion.

  Tweet: