• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Gaal: "Te ontgoocheld om aan de Europa League te denken"

  Louis van Gaal moet de Champions League verlaten met Man.Utd.

  Manchester United is er niet in geslaagd om de tweede ronde van de Champions League te bereiken en dus is de ontgoocheling groot bij de Reds. "We hadden kansen genoeg om te winnen tegen Wolfsburg, maar konden uiteindelijk niet meer doen", aldus een teleurgestelde Louis van Gaal.

  "Het was een vreemde match", opent Van Gaal zijn persbabbel na de nederlaag tegen Wolfsburg. "Beide ploegen hadden veel kansen en ik denk dat we zeker konden winnen. We vochten ervoor, maar op het einde zat het er niet meer in."

  "De wedstrijd begon goed, maar dan beginnen ze (de scheidsrechters, red) plots doelpunten van ons af te keuren. Bij de goal van Lingard stond Mata zogezegd buitenspel. Als de lijnrechter dat kon zien, dan is hij wel heel erg goed."

  "Hij keurt eerst het doelpunt goed om het vervolgens af te keuren na hevig protest van de Wolfsburg-spelers. Een vreemde beslissing. Het was niet de eerste keer dat de scheidsrechter in ons nadeel blies in deze groep. Als het spannend is, kan dat het verschil maken."

  "We willen uiteraard elke wedstrijd winnen, maar soms verlies je ook eens. Dat is sport. Dit is een stap achteruit, maar ik zag vandaag ook veel "youngsters" die het beste van zichzelf gaven. We hebben veel geblesseerden en speelden het laatste kwartier met een man minder (door de blessure van Smalling, red). Daarom is het moeilijk om een juiste analyse te maken van wat verkeerd liep."

  Door de nederlaag tegen Wolfsburg treedt United na de winterstop aan in de Europa League. "Daar wil ik nog niet te veel aan denken. Ik ben vooral heel ontgoocheld, net als mijn spelers. We wilden onze kwaliteiten tonen in de Champions League en dat gaat nu niet meer."