Ga naar de inhoud

Rallyrijder Neuville krijgt "auto met een smoel"

 wo 9 december 2015 15:14
De Hyundai New Generation i20
Hyundai wil wereldkampioen Volkswagen volgend rallyseizoen naar de kroon steken met de New Generation i20. Thierry Neuville, een van de drie rijders, is tevreden: "De motor is sterker, de auto is meer in evenwicht en er wordt minder van de banden gevergd."

De voorbije twee jaar kon Hyundai de verwachtingen niet helemaal inlossen. Alleen onze landgenoot Thierry Neuville slaagde erin een rally te winnen: in 2014 in Duitsland.

Met de New Generation i20 mikt het Koreaanse automerk hoger. "Het is een auto met een smoel", lachte Neuville bij de voorstelling.

"Ik ben heel tevreden met de verbeteringen die zijn aangebracht. De motor is sterker, de auto is meer in evenwicht en er wordt minder van de banden gevergd."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rijders WK rally 2016

  • Volkswagen: Sebastien Ogier (Fra), Jari-Matti Latvala (Fin), Andreas Mikkelsen (Noo)
  • Hyundai: Thierry Neuville, Dani Sordo (Spa), Hayden Paddon (NZe)
  • M-Sport Ford: Ott Tänak (Est), Mads Ostberg (Noo), Eric Camilli (Fra)

Citroën doet volgend jaar niet meer mee. Het voorbije seizoen domineerde Volkswagen opnieuw het WK rally. Hyundai strandde op de vierde plaats in het klassement.