• home
 • video
 • pas verschenen

  Origi: "Scoren op Anfield zou een droom zijn"

  Divock Origi komt stilaan op dreef bij Liverpool.

  Divock Origi liet zich vorige week nog eens van zijn beste kant zien bij Liverpool. In het League Cup-duel tegen Southampton scoorde hij 3 keer. De jonge Rode Duivel wacht wel nog steeds op een eerste treffer in eigen huis. "Ik doe er alles aan om ook thuis eens te scoren, maar ik moet vooral geduldig zijn."

  Origi speelde sinds de aankomst van Jürgen Klopp in Liverpool in acht van de twaalf wedstrijden en hoopt zijn kans de komende tijd te blijven krijgen van de Duitse topcoach.

  "Dat ik minder speelde, toont aan dat deze groep heel veel kwaliteiten heeft. We zijn allemaal nog heel erg jong en we proberen om de dingen samen uit te werken. Als groep leren we dag na dag nieuwe dingen bij."

  "Ik vind Liverpool een goede ploeg voor mij en ik ben er zeker van dat ik binnenkort opnieuw kansen zal krijgen van de trainer. Ik probeer gewoon zo hard mogelijk te werken en veel te leren en op te pikken."

  Is de overgang van Frankrijk naar Engeland ondertussen verteerd? "Het was niet gemakkelijk om in een nieuw land te komen wonen. Er is een ander systeem, een andere manier van voetballen, maar ik ben ondertussen goed aangepast en klaar om me te bewijzen."

  Origi kon nog niet scoren in de Premier League en ook op Anfield Road (de thuisbasis van Liverpool, red) vond hij de weg naar doel nog niet. "Het zou een droom zijn die uitkomt mocht ik kunnen scoren op Anfield."

  "Ik doe er alles aan om dat doel te bereiken en ik moet geduldig blijven. Mijn tijd komt nog wel. Ik leer veel van de nieuwe trainer. Hhet is goed voor iedereen dat hij hier is."