• home
 • video
 • pas verschenen

  Lombaerts: "Natuurlijk kan ik geen cadeaus uitdelen"

  AA Gent zal vanavond op heel wat supporters kunnen rekenen tijdens zijn Champions League-missie, maar ook bij tegenstander Zenit Sint-Petersburg loopt er iemand rond met een boon voor AA Gent. "Natuurlijk gun ik het Gent, maar ik denk niet dat Zenit te ontspannen zal zijn", zegt Zenit-verdediger en ex-Gent-speler Nicolas Lombaerts.

  Zenit Sint-Petersburg is al zeker van groepswinst in de poule van AA Gent en heeft dus eigenlijk niets meer te winnen of te verliezen vanavond tegen de Belgische kampioen. Of toch, Nicolas Lombaerts?

  "We spelen voor de eer, voor 18 op 18 en voor een premie", verklaarde Nicolas Lombaerts gisteren op het perspraatje. "Daar zal iedereen zich wel voor inzetten. Aan onze motivatie zal het dus niet liggen. Ik denk niet dat we te ontspannen zijn."

  Gent verloor eind september met 2-1 in Rusland en bleef toen met 1 op 6 achter. "Ik dacht toen dat Valencia sterker zou zijn en zich zou plaatsen voor de volgende ronde. Maar AA Gent heeft daarna bewezen dat het terecht op de tweede plaats staat. Gent is alleen maar gegroeid."

  Lombaerts hoopt dus wel op een 6e overwinning voor Zenit, maar beseft ook wat er voor Gent op het spel staat. "Natuurlijk zal ik bij een thuisnederlaag ontgoocheld zijn voor Gent. Ik denk dat dat normaal is."

  "Er is een ideaal scenario voor mij: Zenit wint en Valencia verliest, waardoor Gent toch doorstoot. Maar ik speel voor Zenit en mag natuurlijk geen cadeaus uitdelen. Ik gun het Gent wel, maar als ze ons kloppen, dan zal het gewoon verdiend zijn."

  "Een terugkeer naar AA Gent? Zeg nooit nooit"

  Nicolas Lombaerts werd op de persbabbel uiteraard nog eens geconfronteerd met de vermeende interesse van zijn ex-club AA Gent afgelopen zomer.

  "Dat is nooit concreet geweest. Gent heeft gewoon eens geïnformeerd", vertelt Lombaerts. Maar is een terugkeer realistisch? "Ik heb nog een contract van 2,5 jaar bij Zenit en dat kan ik niet zomaar opzeggen. Maar zeg nooit nooit."