• home
 • video
 • pas verschenen

  Federer kiest Ljubicic als vervanger voor Edberg

  Federer (r.) kreeg na de ATP-Finals de Edberg (l.)-award voor sportiviteit.

  Er is een einde gekomen aan de samenwerking tussen Roger Federer en Stefan Edberg. De Zwitserse ex-nummer 1 van de wereld gaat voortaan in zee met de Kroaat Ivan Ljubicic. Severin Luthi, coach van Federer sinds 2008, blijft wel de hoofdtrainer.

  Edberg kwam begin 2014 het team van Roger Federer versterken, maar aan die samenwerking komt nu dus een einde. "Met Edberg mogen trainen, dat was een droom die uitkwam", laat Federer weten op zijn Facebook-pagina.

  "Hij was mijn idool als kind en ik wil hem dan ook bedanken dat hij er in 2014 voor koos om bij mijn team te komen. We kenden twee succesvolle jaren en hij leerde me enorm veel. Zijn invloed op mijn spel zal blijvend zijn."

  Ook Edberg houdt goede herinneringen over aan de partnerschap met Federer. "We hebben samen twee schitterende jaren beleefd. Na een fantastisch 2014, hebben we beslist om nog een jaar samen te werken, maar het was altijd de bedoeling om na dit seizoen te stoppen."

  "Ik zal altijd onderdeel blijven van "team-Federer". Roger heeft nog heel wat in zijn mars en ik ben er zeker van dat hij nog grote toernooien zal winnen volgend seizoen. We zullen altijd goede vrienden blijven en ik hoop dat ik enkele wedstrijden van hem kan meepikken."

  De vervanger van Edberg wordt Ivan Ljubicic (foto). De 36-jarige Kroaat is een goede vriend van Federer en moet de Zwitser opnieuw naar Grand Slamwinst loodsen in 2016. Ljubicic was sinds 2013 de coach van Milos Raonic.

  Federer kondigde het nieuws zelf aan op zijn Facebook-pagina: