• home
 • video
 • pas verschenen

  Engels weer in A-kern: "Vroeg me af of het ooit nog goedkwam"

  Engels voelt zich weer speler van Club Brugge.

  Voor het eerst sinds lang heeft Björn Engels een stekje in de selectie van Michel Preud'homme. "Ik zal waarschijnlijk niet spelen tegen Midtjylland", zegt de verdediger die het laatste jaar door blessures geplaagd werd. "Maar de selectie in de Europa League is wel een geweldige opsteker."

  Het voorbije jaar was een annus horribilis voor Björn Engels. De Club-verdediger viel vorig jaar in oktober uit met een scheurtje in zijn meniscus en herviel telkens toen hij zijn comebacks plande.

  "Bij de tweede of derde keer dat ik herviel, dacht ik: "Zal het nog wel goedkomen?"", vertelt Engels aan Sporza. "Maar alle specialisten in binnen- en buitenland verzekerden me dat het goed zou aflopen."

  "Het is ook een mentale kwestie geweest, maar uiteindelijk ben ik er heel goed uitgekomen."

  Op speelminuten rekent Engels tegen Midtjylland niet. "Ik zal wellicht nog niet in actie komen, maar een selectie voor zo'n belangrijke match vind ik wel een geweldige opsteker."

  "Het doet heel veel deugd dat ik me weer op alle vlakken goed kan voelen. Ik voel dat ik weer volledig tot de groep behoor."

  "Opwaartse spiraal doortrekken tegen Midtjylland"

  Morgen kan Club Brugge zijn Europese lente veiligstellen tegen Midtjylland. "Het zal een moeilijke wedstrijd worden", blikt Engels vooruit.

  "We zullen heel alert moeten zijn op stilstaande fases, want daar zijn ze heel sterk op. Momenteel zitten we in een opwaartse spiraal en hopelijk kunnen we die doortrekken."