• home
 • video
 • pas verschenen

  Zulte Waregem versterkt zich met Deense rechtsachter Dalsgaard

  Dalsgaard is duidelijk in zijn nopjes met zijn transfer.

  Zulte Waregem heeft met de Deen Henrik Dalsgaard een nieuwe rechtsachter aangetrokken. Dalsgaard komt op 1 januari transfervrij over van het Deense Aalborg. Hij tekende een contract tot juni 2018, met een optie op een extra seizoen.

  De 26-jarige Dalsgaard is tevreden met zijn transfer. "Het was tijd voor een volgende stap in mijn carrière, de eerste in het buitenland. Ik was onmiddellijk onder de indruk van de faciliteiten van Zulte Waregem."

  "De coach en de algemeen manager maakten een heel gepassioneerde en overtuigende indruk", zegt Dalsgaard. "Ik voel dat ik bij een ambitieuze club terechtgekomen ben. Ik was vroeger een aanvaller, maar speel nu al enkele seizoenen als rechtsachter."

  Dalsgaard, een voormalige jeugdinternational, maakte in 2009 zijn profdebuut bij Aalborg. Met die club trad de verdediger in februari nog tegen Club Brugge aan in de zestiende finales van de Europa League. Dalsgaard speelde in Aalborg de volledig heenwedstrijd (1-3) en werd in de terugwedstrijd in Brugge (3-0) twintig minuten voor tijd vervangen.