• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanden Stock: "Ook soms bang voor aanval zoals op Frutos"

  "Dit versterkt mijn angst om nog uitmatchen van Anderlecht bij te wonen."

  Nicolas Frutos werd zondag aangevallen door enkele Genkse supporters. "Jammer genoeg ben ik niet geschokt. Ik heb me al vaker onveilig gevoeld", vertelt Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock in Het Laatste Nieuws en Sudpresse. Er heeft zich ondertussen ook een getuige gemeld.

  Nicolas Frutos leidde gisteren zijn eerste training bij de beloften van Anderlecht. Met gehavende wenkbrauw. Patrick Janssens, algemeen directeur van Genk, heeft zich ondertussen in naam van zijn club verontschuldigd voor het incident waarbij de Argentijn gewond raakte. "Ik heb een brief gestuurd naar Herman Van Holsbeeck. We distantiëren ons van dit voorval. Voor zulke incidenten is geen plaats in en rond een stadion."

  Ook Roger Vanden Stock heeft al gereageerd en neemt het op voor zijn trainer. "Ik ken Frutos goed. Hij is geen provocateur. Hij droeg een jas van Anderlecht, maar dat is waarschijnlijk de enige warme jas die hij in België heeft. En dan nog, die jas rechtvaardigt het geweld van de supporters niet."

  "Wat er gebeurd is, is erg, maar ik ben niet geschokt. Dit versterkt mijn angst om nog uitwedstrijden van Anderlecht bij te wonen. Soms krijgen we maar één of twee parkingtickets en dan moet ik te voet langs de supporters van de tegenstander. Dan ben ik ook bang voor zo'n aanval. Ik heb me al vaker onveilig gevoeld. Ik heb al moeten lopen."

  "Het verbaast me wel dat het nu in Genk gebeurt. Normaal is het daar altijd heel rustig. Binnenkort kan je geen personaliteiten meer in de buurt van dergelijke "supporters" laten komen. Het is een minderheid, maar het zijn gekken die veel schade kunnen berokken."

  Bij Genk hopen ze dat de daders zo snel mogelijk gevat worden. "Wij verlenen onze volledige medewerking aan het onderzoek en er heeft zich ondertussen ook een getuige gemeld."