• home
 • video
 • pas verschenen

  Rensenbrink: "In België ben ik nog een begrip"

  Rensenbrink (m.) met winnaar Hein Vanhaezebrouck (r.).

  Hein Vanhaezebrouck kreeg gisteren de Trofee Raymond Goethals uit handen van Robbie Rensenbrink (68). Sporza had een gesprekje met de ex-speler van Club Brugge en Anderlecht over zijn spierziekte en Raymond Goethals.

  Eind juli raakte bekend dat Robbie Rensenbrink aan een spierziekte lijdt. "Maar het gaat prima. Ik voel me gezond", vertelde Rensenbrink gisteren aan Sporza. "Ik heb soms trillingen en krampen, maar mijn ziekte is niet zo erg als ALS. Het is een minder erge vorm."

  Rensenbrink was gisteren nog eens terug in België, waar hij furore maakte bij Club Brugge en Anderlecht. "Ik heb vele oude bekenden nog eens teruggezien: ploegmaats van bij Club Brugge zoals Raoul Lambert en Anderlecht-ploegmakkers zoals Paul Van Himst. En natuurlijk ook de tegenstanders, zoals Eric Gerets bij Standard."

  Rensenbrink is duidelijk nog niet vergeten in België. "Ik heb België in 1980 verlaten. Dat is toch lang geleden. Ik vind het hartstikke leuk dat ik hier nog iets beteken. In België ben ik nog een begrip."

  De Nederlandse ex-voetballer heeft destijds samengewerkt met Raymond Goethals. "Hij is een van de trainers met wie ik een zeer goeie band had", zegt Rensenbrink.

  "Raymond was geen dominante man, maar had altijd een glimlach. Hij gaf me altijd zelfvertrouwen. Ik ging met plezier naar zijn trainingen. Qua trainingsmethode is hij misschien niet zo'n grootheid, maar ik heb veel gelachen toen hij iets begon uit te leggen. Ik had veel respect voor hem."