• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferguson: "Als Leicester versterkingen haalt, kan het kampioen worden"

  Leicester staat na 15 speeldagen aan de leiding.

  Na 15 speeldagen is Leicester de verrassende leider in de Engelse competitie. Ook ex-Manchester United-trainer Sir Alex Ferguson is enthousiast over Leicester en geeft coach Claudio Ranieri meteen wat raad. "Want er is een geweldige opportuniteit..."

  Na 15 speeldagen heeft Leicester City, de club van Ritchie De Laet en sensatie Jamie Vardy, 32 punten verzameld, 2 meer dan eerste achtervolger Arsenal. Deze maand wachten nog ontmoetingen met Chelsea, Everton, Liverpool en Manchester City.

  "Voor een kleinere club als Leicester is dat een grote uitdaging", vertelt Sir Alex Ferguson over de leider in Engeland. "Kunnen ze het uitzingen tot het einde van het seizoen met de huidige kern?"

  "Deze ploeg heeft snelheid en energie, maar tot wanneer blijft het duren? En wat zegt coach Claudio Ranieri tegen de clubeigenaars? In zijn plaats zou ik aansturen op versterkingen in januari, want er ligt een grote opportuniteit."

  "Ze kunnen de titel pakken als ze zo blijven spelen. Ranieri kan nu altijd hetzelfde team kiezen en doet het goed. Maar als hij echt kampioen wil worden, moet hij versterkingen halen."