• home
 • video
 • pas verschenen

  De Witte: "Ik voel dezelfde tintelingen als voor de kampioenenmatch"

  AA Gent staat voor cruciale dagen in zijn Europese succesverhaal. De kampioen kan morgen de kwalificatie voor de 1/8e finales van de Champions League op zak steken, iets wat voor een Belgische club al van 2001 geleden is. Ivan De Witte blikt bij Sporza vooruit.

  "Ik ben ervan overtuigd dat AA Gent het zal halen", vertelt Gent-voorzitter Ivan De Witte met het nodige vertrouwen. "Waarom? Ik voel in de spelersgroep een enorme gebetenheid."

  "De spelers weten goed genoeg dat het voor hun reputatie, hun carrière en voor de club een gigantisch belangrijk moment is. Die drive zal ons veel helpen. Je weet nooit hoe een match verloopt, maar ik heb er veel vertrouwen in."

  Enkele maanden na de kampioenenmatch tegen Standard mag AA Gent zich dus misschien opmaken voor een tweede delirium. "Ik voel dezelfde tintelingen en adrenaline nu al in mijn lichaam", zegt De Witte. "Qua beleving is dit min of meer identiek aan de titelmatch."

  "De Champions League is het hoogtepunt in deze sport. Erbij zijn en iets realiseren is ook ontzettend belangrijk voor de reputatie en de toekomst van deze club."

  "We hebben niet alleen geprobeerd, maar ook gerealiseerd om Gent op het niveau van de Champions League te situeren. De perceptie over onze club is in België en in Europa na deze campagne totaal veranderd."

  "Deze campagne smaakt naar meer"

  AA Gent heeft dus meer dan zijn visitekaartje afgegeven in Europa. Zou de eventuele kwalificatie van morgen een uniek moment in de clubgeschiedenis kunnen worden of zal AA Gent volgens Ivan De Witte een blijver zijn op het hoogste Europese toneel?

  "We moeten onze voeten op de grond houden", zegt De Witte. "Maar we moeten in staat zijn om deze club qua onderbouw en sportieve uitbouw zo te positioneren dat we geen eendagsvlieg zijn. In de komende vijf jaar moeten we nog minstens één keer aanwezig zijn. Deze campagne smaakt alleszins naar meer."