• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Als Hazard een keer scoort, volgen nog vele goals"

  Courtois op de persbabbel voor de match tegen Porto.

  Thibaut Courtois is blij terug te zijn na zijn blessure, maar door de zware vormdip van zijn ploeg Chelsea is er meteen veel druk op de ketel. Woensdag ontvangt Chelsea Porto in de laatste groepsmatch in de Champions League en Chelsea heeft de punten nog nodig.

  Thibaut Courtois wil uiteraard doorstoten. "We zullen spelen om te winnen en dat willen we onze fans ook schenken. We hebben al te vaak verloren en zo hoort het niet."

  "Voor mezelf was het lastig om zo lang aan de kant te moeten staan. Ik ben blij om terug te zijn."

  Hij port zijn ploegmaten ook meteen aan. "Iedereen moet zijn niveau opkrikken. We zijn een ploeg, maar individueel zijn we niet top. Als iedereen zijn beste niveau haalt, zullen we zeker wedstrijden winnen."

  "Je kunt 8 spelers op hun topniveau hebben en dan vang je op dat er 3 minder zijn. maar dit seizoen lijkt het wel de omgekeerde wereld. Maar uiteindelijk zijn we wel nog dezelfde spelers die vorig jaar kampioen werden."

  Ook Hazard beleeft moeilijke maanden en scoorde al lang niet meer. "Als hij er eentje maakt, is hij zeker gelanceerd en zal hij er meer maken."

  "Staan achter Mourinho"

  Thibaut Courtois blijft ook José Mourinho steunen, al ligt de coach wel zwaar onder vuur door de magere resultaten. "De uitslagen betekenen niet dat we niet meer achter de coach staan. We waren soms beter dan andere ploegen en verloren toch. We vertrouwen Mourinho en willen hier samen uit raken."

  "Zelf heb ik ook een goeie en professionele relatie met Mourinho. Ik weet niet waarom de pers daar soms verkeerd over bericht", besluit Courtois.