• home
 • video
 • pas verschenen

  Bizot: "Hoop dat mijn verhaal bij Genk eindelijk kan beginnen"

  "Mijn kinderen mogen nooit doelman worden."

  Anderhalf jaar na zijn transfer is Marco Bizot eindelijk eerste doelman bij Racing Genk. "Met wat ik nu weet, zou ik niet meer voor Genk kiezen", vertelt de Nederlander in Het Laatste Nieuws. "Het duurt lang om iemand die zo geliefd is als Köteles uit de ploeg te spelen."

  In de zomer van 2014 ruilde Marco Bizot Groningen voor Racing Genk, maar dat werd niet meteen een succesverhaal. "De voorbereiding onder Emilio Ferrera verliep prima. Het voetbal dat hij bij Genk wou introduceren, sloot aan bij mijn speelstijl. Dat hij na één wedstrijd al moest vertrekken, was een klap voor mij. Ik kon helemaal opnieuw beginnen."

  Na een blunder tegen KV Kortrijk verdween Bizot toen definitief uit de ploeg. "That's life voor een doelman. De foutenmarge is zo klein. Als je twee keer de mist ingaat, wordt je kop eraf gehakt. Je kan redding na redding verrichten, maar die ene fout zal altijd extra worden benadrukt."

  "Ik heb al tegen mijn verloofde gezegd dat onze kinderen nooit doelman mogen worden. Gewoon omdat er maar één plek is. Het is of succes of teleurstelling. Daar moet je mee leven als doelman en dat wil ik hen niet aandoen."

  "Met wat ik nu weet, denk ik niet dat ik nog voor Genk zou kiezen. Ik kende de naam Köteles wel, maar de reputatie en status die hij hier had opgebouwd, daar was ik me niet van bewust. Het is een lange en moeilijke opgave om iemand die zo geliefd is te passeren."

  "Ik hoop dat mijn verhaal bij Genk nu kan beginnen. Al heb je natuurlijk nooit zekerheid. In de zomer mocht ik nog vertrekken, nu ben ik de eerste keeper. Zo snel kan het gaan, in beide richtingen."