• home
 • video
 • pas verschenen

  "Of Gent nog een speler aan RSCA verkoopt? Dat zou niet verstandig zijn"

  Michel Louwagie was maandag te gast in Extra Time. "We zullen over cijfers praten", verkondigde de Gent-manager bij het begin van de uitzending en zo geschiedde. Wat had Louwagie te vertellen over zijn transferpolitiek?

  In Extra Time kwam Moses Simon ter sprake, die stilaan weer zijn beste vorm gevonden lijkt te hebben. AA Gent-manager Michel Louwagie had enkele maanden geleden al een prijs van zo'n 20 miljoen euro op het hoofd van het Gentse goudhaantje geplakt. Maar is zo'n som niet veel te hoog voor de Belgische competitie?

  "De makelaars van Simon hebben gereageerd op die vraagprijs: in België hebben ze daar een groot drama van gemaakt, maar in Engeland is dat een normale prijs, zeiden ze me", vertelt Louwagie in Extra Time.

  "Waarom zou zo'n prijs niet normaal zijn voor een speler uit de Belgische competitie? We moeten stoppen met die benadering. Gent heeft gewonnen in Lyon en Anderlecht in Monaco. We moeten onze competitie dus valoriseren."

  "Het is mijn taak en die van de andere clubmanagers om daar aan te werken. Waarom hebben ze in Nederland jaren spelers kunnen verkopen voor 25 miljoen euro?"

  "Toen Marouane Fellaini door Standard aan Everton voor zo'n 20 miljoen euro werd verkocht, vonden we dat een schitterende prestatie van Luciano D'Onofrio. Dat moeten we ook met andere spelers doen, zoals Anderlecht dat afgelopen zomer gedaan heeft."

  "Als je ziet welke enveloppe er in Engeland ter beschikking gesteld wordt, dan zou het een grote vergissing zijn om over andere cijfers te praten. Daar verkopen ze spelers van een lager niveau voor dergelijke prijzen."

  "Thorgan Hazard? Ik weet niet of hij haalbaar is"

  Jan Mulder had nog een pertinente vraag voor Michel Louwagie over zijn uitgaande transferpolitiek. "Kan AA Gent nog een speler aan Anderlecht verkopen?"

  "Dat denk ik niet", antwoordt de Gent-manager. "Het salarisplafond ligt misschien hoger bij Anderlecht, maar wil of kan het de transfersom wel betalen? Ik denk dat het niet verstandig zou zijn om nog aan Anderlecht te verkopen."

  "Dat we hen lang genoeg gevoed hebben? Ja, maar we hebben ook goeie zaken gedaan. Ik bedank Anderlecht, Standard en iedereen die ons geholpen heeft. Maar de Belgische topclubs moeten verstandig zijn en moeten aan buitenlandse clubs verkopen."

  Coach Hein Vanhaezebrouck, tot slot, heeft al om versterking gevraagd tijdens de winterstop. Is het huren van Thorgan Hazard, op een zijspoor bij Mönchengladbach, een optie? "Alles hangt af van zijn salaris. Ik weet niet of hij haalbaar is. We hebben ons plan en dat zullen we uitvoeren."