• home
 • video
 • pas verschenen

  Zenit doet oproep: "Fans, houd rekening met situatie in België"

  De Zenit-fans waren eerst niet en dan weer wel welkom.

  De aanloop naar AA Gent-Zenit woensdag in de Champions League was onder een slecht gesternte gestart met Russische fans die eerst niet en dan wel welkom waren. Van hun club kregen ze vandaag alvast enkele richtlijnen mee. Ze krijgen het advies "om rekening te houden met de huidige situatie in België en buurland Frankrijk." En dat heeft natuurlijk te maken met de terreurdreiging na de aanslagen van 13 november in Parijs.

  Zenit heeft er de voorbije weken hard aan gewerkt om zijn fans in de Ghelamco Arena te krijgen. De stad verbood eind vorige maand na een negatief advies van de politie de komst van de Zenit-fans. De aanleiding was het geopolitieke incident waarbij Turkije een Russisch gevechtsvliegtuig neerhaalde.

  Er kwam veel kritiek op het verbod. Enkele dagen later werd er na overleg tussen stad, politie, AA Gent en de Russische autoriteiten toch groen licht gegeven. 

  Zenit geeft nu nog een extra waarschuwing voor zijn fans mee: "Denk eraan dat de lokale politie elke overtreding zeer ernstig zal behandelen. Zenit vraagt zijn fans om geen vuurwerk te gebruiken, niet deel te nemen aan activiteiten op straat en geen symbolen te tonen die politiek of provocerend zijn.