• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldkampioen Achab verdient tweede Rio-ticket voor Belgisch taekwondo

  Jaouad Achab en zijn coach Karim Dighou tonen trots het brons in Mexico.

  Een dag na Si Mohammed Ketbi (17) heeft ook wereldkampioen Jaouad Achab (23) een ticket voor de Olympische Spelen bemachtigd: België heeft dus al zeker twee taekwondoka's in Rio. De twee waren het voorbije weekend aan de slag op het G8-toernooi in Mexico.

  Aan het prestigieuze toernooi mocht enkel de top 8 per olympische gewichtscategorie deelnemen. Achab veroverde knap brons bij de vedergewichten (-68 kg). Onze wereldkampioen van 2015 versloeg de nummer 1 van de wereld, de Rus Aleksej Denisenko in zijn medaillekamp.

  Door zijn prestatie verdiende Achab een quotaplaats voor de Spelen bij de vedergewichten. Die plaats kan voor eender wie zijn, maar natuurlijk is die voor hem.

  Een dag voor Achab verzekerde ook Si Mohamed Ketbi zich van een ticket bij de vlieggewichten (-58 kg). Ketbi, al goed voor zilver op het WK en brons op de Europese Spelen dit jaar, ging er wel uit in de eerste ronde.

  De twee treden in de voetsporen van Laurence Rase (op foto naast de coach van Achab), die elf jaar geleden als eerste taekwondoka naar de Spelen ging. Rase heeft haar aandeel in het huidige succes, ze werkt nu met de twee als topsportcoördinator van de Vlaamse Taekwondo Bond.

  Achab wordt wereldkampioen in mei:

  Achab een jaar geleden: "Ik ga voor een medaille in Rio"