• home
 • video
 • pas verschenen

  Louwagie: "We willen Depoitre verkopen, hopelijk luisteren er veel clubs"

  Michel Louwagie is de man die bij AA Gent de centen beheert.

  AA Gent-manager Michel Louwagie was te gast in Extra Time. De man die op de centen let bij de kampioen had een nieuwtje mee: "Omdat Depoitre zijn contract niet wil verlengen, willen we hem verkopen op het einde van het seizoen. Je kunt niet blijven onderhandelen", zette hij de spits in het uitstalraam. En ook de Deen Nicklas Pedersen mag vertrekken.

  Het contract van Laurent Depoitre loopt over anderhalf seizoen af. Maar aangezien een speler die einde contract is gratis weg kan, wil AA Gent dat de bonkige spits zijn contract verlengt.

  "Maar Laurent wil voorlopig niet bijtekenen. Hij wil ons aanbod - het hoogste wedde van AA Gent - niet aanvaarden en dat betekent in principe dat we hem gaan verkopen. Bij dezen weet iedereen het en ik hoop dat er heel veel ploegen aan het luisteren zijn."

  Louwagie legt uit dat AA Gent niet wil afwijken van zijn principes en weigert tegemoet te komen aan de eisen van Depoitre: "We hebben een plafond bepaald. Je moet binnen een bepaalde vork blijven betalen. Doe je dat niet, dan creëer je misnoegdheid in de kleedkamer. Want de spelers spreken met elkaar, of dat lekt uit via makelaars, of de dames spreken erover...."

  Jan Mulder verwijt Louwagie "een soort communisme" toe te passen "in het meest kapitalistische systeem dat je je maar kunt bedenken". Louwagie gaat daar niet mee akkoord: "Dat is geen communisme, want we betalen heel hoge bonussen. Het is de spelersgroep die die premie onder elkaar verdeelt."

  Analist Marc Degryse kan Depoitre wel begrijpen: "Hij denkt ook: "Ik heb nog niet zoveel verdiend in mijn carrière, ik heb een fantastisch jaar achter de rug dat ik nu te gelde moet maken. Hij is 27. "

  Louwagie besluit de discussie: "We hebben twee maanden onderhandeld met Laurent. Als hij niet wil, kun je niet blijven onderhandelen. Je moet ook respect hebben en tonen voor Laurent. Hij is gratis van Oostende gekomen. Ik denk dat we nu een gentleman's agreement met hem moeten maken."

  "Niemand van vaste waarden mag weg, Pedersen wel"

  Sowieso zal Depoitre niet in de winterstop vertrekken. "We willen niemand van de spelers die spelen, laten gaan tijdens de winter. Integendeel, we willen ons nog versterken. Al gaan we geen transfersommen betalen, die we vroeger ook niet zouden betalen."

  Wie wel weg mag is Nicklas Pedersen. Verleden jaar in de play-offs maakte de Deense spits een paar geweldige goals. Dit seizoen wordt hij amper door Hein Vanhaezebrouck gebruikt.

  Louwagie schetst zijn situatie: "Er wordt bij Gent heel hard op topniveau getraind. Iedereen weet dat Nicklas niet zo hard wil of kan trainen, ik weet het niet en ik moet voorzichtig zijn in mijn uitlatingen."

  "Technisch is hij een geweldige speler en hij heeft onwaarschijnlijke kwaliteiten. Met AA Gent zijn we echter een andere weg ingeslagen, waarbij maximale zuurstofopname, recuperatie, explosiviteit, snelheid, enz... belangrijk zijn. Die moeten voldoende hoog liggen."

  Waarna de conclusie volgde: "Hij mag bij ons weg in januari. Ik denk dat Pedersen elk jaar minstens tien doelpunten maakt bij een ploeg die wat aangepast traint."