• home
 • video
 • pas verschenen

  Lambrecht: "Leekens? Ik sta er nog altijd 200 procent achter"

  Bij Lokeren lijkt de rust teruggekeerd na een woelige periode met de trainerswissel Bob Peeters-Georges Leekens. Voorzitter Roger Lambrecht blikte in De zevende dag terug op de trainerssaga en praat ook over zijn toekomst als Lokeren-preses.

  "Ik sta nog altijd 200 procent achter de manier waarop het gebeurd is", vertelt Roger Lambrecht over de trainerswissel bij Lokeren. Bob Peeters werd toen enkele uren na de overwinning op het veld van Westerlo aan de kant geschoven en vervangen door Georges Leekens.

  "Dat die beslissing op een vreemd moment kwam? Voor de niet-ingewijden is dat misschien zo, voor de ingewijden was dat volkomen normaal."

  Waarom kon Leekens die match tegen Westerlo nog niet voor zijn rekening nemen? "Zolang er geen overeenkomst is, kun je moeilijk van trainer veranderen."

  "De voorbereiding was door Bob gedaan, dus hebben we hem de wedstrijd laten doen. Maar dat de koord gelegd was om door te knippen, dat wist hij ook."

  Kort voor het ontslag van Peeters had Leekens al openlijk gesolliciteerd in De zevende dag. Niet echt collegiaal, klonk het bij de voetbalvolgers en -fans. "Ik zie niet in wat Georges daar verkeerd gedaan heeft", zegt Lambrecht. "Hij heeft gezegd wat zijn kwaliteiten zijn. Voor mij kan zoiets."

  Over opvolging: "Voor mij mag het morgen veranderen"

  Intussen lijkt de 84-jarige Roger Lambrecht aan zijn laatste maanden als Lokeren-voorzitter bezig. "Voor mij mag het morgen veranderen, maar ik moet de geschikte man vinden", vertelt Lambrecht over zijn opvolger.

  "Ik zoek al twee jaar, maar hij moeten kunnen voldoen aan de eisen, financieel en structureel. Maar het moet iemand zijn die Lokeren de continuïteit in eerste klasse kan geven. Dat is het belangrijkste."

  "Hoe minder eisen je stelt, hoe makkelijker het gaat. Er zijn genoeg buitenlanders die willen kopen. Maar verzekeren ze Lokeren van de continuïteit? Dat weet ik niet. Ik ben gelukkig niet verplicht om te verkopen. Ik zal mijn opvolger alvast helpen om van Lokeren weer een goeie ploeg te maken."