• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "We zijn nog even sterk als vorig seizoen"

  Thibaut Courtois moest zich tegen Bournemouth één keer gewonnen geven.

  Thibaut Courtois heeft afgelopen weekend zijn rentree gemaakt bij Chelsea, maar de doelman kon niet verhinderen dat zijn team al voor de achtste keer dit seizoen verloor in de competitie. "We moeten de gelederen sluiten", zegt onze landgenoot.

  Thibaut Courtois stond tegen Bournemouth voor het eerst sinds 29 augustus weer tussen de palen. De doelman miste 17 wedstrijden door een knieblessure. "Ik heb gewoon geprobeerd om mijn wedstrijd te spelen en het team te helpen", vertelt Courtois op de website van Chelsea.

  "Ik denk dat ik goed begonnen was aan de wedstrijden met enkele reddingen, maar bij de goal kon ik helaas niet goed bij de bal. Als je een duw krijgt, is het moeilijk om te ontzetten. Helaas viel de bal verkeerd en kon Bournemouth scoren."

  "Zelf hebben we ook onze kansen gehad, maar de bal wilde er niet in. Ik vind dat we dit seizoen al wat pech gehad hebben in sommige wedstrijden. Maar onze ploeg is nog even sterk als vorig jaar toen we de titel wonnen. We hebben dus de kwaliteiten om hier uit te geraken. Daar moeten we elke dag hard voor werken."

  "We moeten nu de gelederen sluiten en karakter tonen in de Champions League-wedstrijd tegen Porto. Het wordt een belangrijke week, met maandag ook nog de wedstrijd tegen leider Leicester. Als we Porto kunnen kloppen, zal dat onze ploeg een boost geven."

  "We beseffen wel dat het in Leicester lastig zal worden. Vorig jaar hadden we het daar ook al moeilijk. Leicester barst nu van het vertrouwen, ze spelen erg goed voetbal. Het wordt een zware wedstrijd, maar we geloven in onze kansen."