• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische doelman voor het eerst in A-kern Real: "Nieuwe Courtois"

  Craninx werd geboren in Malaga, maar heeft wel Belgische ouders.

  Alex Craninx (20) is door Real-coach Rafael Benitez opgeroepen voor het Champions League-duel tegen Malmö. In de Spaanse media staat Craninx bekend als de "nieuwe Courtois".

  Normaal gezien speelt Alex Craninx aan de zijde van onder meer Enzo Zidane en Martin Ödegaard, bij het B-elftal van Real Madrid. Morgen mag onze landgenoot de kleedkamer delen met Ronaldo en co.

  "Ik ben heel gelukkig dat ik opgeroepen ben bij de eerste ploeg", laat Craninx weten op de sociale media. In Spanje - en vooral in Madrid - wordt de Belgische jeugdinternational door zijn lengte (1m96) en nationaliteit al een tijdje vergeleken met Thibaut Courtois.

  Morgen speelt Real zijn laatste groepsmatch in de Champions League. Doordat het al zeker is van de volgende ronde krijgen doelman Keylor Navas, Luka Modric en Gareth Bale een avondje rust.

  Craninx niet op Champions League-lijst Real, maar wel speelgerechtigd

  Craninx behoort niet tot de Champions League-selectie van Real, maar elke club mag tot middernacht voor elke speeldag nog een B-lijst inleveren. Op deze lijst mogen spelers staan die na 1 januari 1994 geboren zijn en tussen hun 15e en 21e twee seizoenen op rij voor de club hebben gespeeld. Bij Craninx (sinds 2012 bij de Real-jeugd) is dat het geval.

  Keeperstraining met Alex Craninx (2014)