• home
 • video
 • pas verschenen

  Wauters: "Sportvrouw van het Jaar? Daar lig ik niet wakker van"

  "Ik ben nog niet klaar om beslissing over mijn afscheid te nemen."

  Ann Wauters is met Castors Braine aan een uitstekend seizoen bezig. Wanneer ze stopt, durft de 35-jarige basketbalster nog niet te voorspellen. "Ik ben nog niet klaar om die beslissing nu te nemen", vertelt ze in De Zevende Dag. Haar succesvolle carrière leverde haar nog nooit de titel van Sportvrouw op, maar "dat pikt niet".

  Ann Wauters keerde dit jaar terug naar België en won met Castors Braine tot nu toe negen matchen op rij in de competitie. "Zeggen dat we de titel moeten winnen, is een understatement. We zijn goed bezig en moeten dit niveau aanhouden. Onze echte ambities liggen op Europees vlak."

  "Het is ondertussen al mijn 17e seizoen in de Euroleague, dat begint toch te tellen", lacht Wauters. "Ik had dat nooit durven dromen toen ik aan mijn carrière begon. Natuurlijk sta ik fysiek niet meer op hetzelfde niveau als vijf jaar geleden. Dat voel ik aan mijn lichaam."

  "Ik recupereer moeilijker, spring minder hoog, en ben minder explosief. In het begin verzet je je daar tegen, maar ik heb het leren aanvaarden. Gelukkig kan je met ervaring veel goed maken in het basketbal."

  Of dit haar laatste seizoen wordt, weet de 35-jarige Wauters nu nog niet. "Ik ben nog niet klaar om die beslissing te nemen. Het is te moeilijk. Je wilt niet dat jaartje te veel spelen, maar ook niet dat jaar te weinig. Over een paar maanden weet ik misschien meer. Als ik me fysiek nog goed voel en de honger om te winnen blijft, dan ga ik nog door."

  "Heel trots op alle titels die ik met mijn ploegen gewonnen heb"

  Ann Wauters behoort dit jaar niet tot de drie supergenomineerden voor Sportvrouw van het Jaar, een trofee die ze nog nooit kon winnen. "Dit jaar zal ik hem niet krijgen, dus de kans is heel klein dat ik hem ooit zal winnen. Maar ik lig daar absoluut niet wakker van."

  "Basketbal is niet de populairste sport, laat staan bij de vrouwen. Misschien krijg ik dus wel wat weinig erkenning, maar ik denk dat het Belgische publiek mij nog nooit echt heeft bezig gezien. Ik zou natuurlijk graag hebben dat het het wat meer op tv komt, net zoals veel andere sporten, maar daar kan ik na mijn carrière misschien nog iets aan veranderen."

  "2015 was voor mezelf al een heel mooi jaar. Ik heb de Eurocup gewonnen, in België dan nog. Dat betekent enorm veel. Ik ben trots op alle titels die ik gewonnen heb met mijn ploegen dus dit steekt echt niet."