• home
 • video
 • pas verschenen

  Rolstoeltennisser Gérard stunt op de Masters

  Joachim Gérard pronkt met de trofee in Londen.

  Rolstoeltennisser Joachim Gérard heeft in Londen de Masters op zijn naam geschreven. Onze landgenoot versloeg in de spannende finale de nummer 1 van de wereld, de Japanner Shingo Kunieda, in drie sets: 7-5, 2-6, 6-3. Gérard won de laatste zes spelletjes.

  Joachim Gérard heeft een perfecte Masters achter de rug en zette de kroon op het werk in de finale. De 27-jarige Belg klopte voor de tweede keer deze week de Japanner Shingo Kunieda in drie sets.

  Het zag er in de derde en beslissende set nochtans niet goed uit voor Gérard. Hij kwam 0-3 achter in die set, maar krikte net op tijd zijn niveau weer op: hij won zes games op een rij én de match.

  Gerard, de nummer 4 van de wereld, had in de groepsfase ook al gewonnen van Kunieda. Daarmee maakte hij een einde aan de zegereeks van de nummer 1 van de wereld, Kunieda had 77 matchen op rij gewonnen.

  Voor Gérard is het de eerste keer dat hij zegeviert op de Masters. Op de erelijst volgt hij Kunieda op. De Japanner was de beste in 2012, 2013 en 2014. In 2013 had Gérard de finale verloren.

  Tweets: