• home
 • video
 • pas verschenen

  Robertson pakt uit met 147 maximum en wint het UK Championship

  Robertson strijkt meer dan 200.000 euro op.

  Neil Robertson heeft voor de tweede keer in zijn carrière het UK Championship gewonnen. In de finale versloeg de Australiër de Chinees Liang Wenbo met 10-5. "Het worden fijne kerstdagen", lachte Robertson na de finale.

  Neil Robertson (33) begon aan de avondsessie van de finale met een 5-3-voorsprong en ging netjes door op dat elan. Bij 7-5 nam de Australiër definitief afscheid van zijn Chinese opponent, goed voor een 10-5-eindscore.

  Robertson, de wereldkampioen van 2010, wint het UK Championship voor de tweede keer in zijn loopbaan. In 2013 klopte hij Mark Selby in de finale. Voor zijn prestigieuze overwinning ontvangt Robertson 208.000 euro.

  Robertson verzorgde overigens het spektakel in zijn finale, want in het zesde frame liet hij een 147 maximum optekenen. Het is de eerste keer dat er in de finale van één van de Triple Crown-toernooien - UK Championship, Masters en wereldkampioenschap - een maximum gescoord wordt.

  Het is pas de eerste maximumbreak dit seizoen, de eerste sinds die van Judd Trump in februari in het German Masters, en de 115e in de snookergeschiedenis. Op het UK Championship werd er nu al vier jaar op rij een 147 weggepot. John Higgins deed het in 2012, Mark Selby in 2013 en Ronnie O'Sullivan in 2014. Voor Robertson is het de derde 147 in zijn carrière.

  "Ik ben heel trots op wat ik hier gepresteerd heb. Het is de eerste keer dat ik een 147 maak op een door de BBC uitgezonden toernooi. Daar droom je als kind toch van. Dit zal ik nooit vergeten. Het worden fijne kerstdagen. Daarna ligt de focus op de Masters", sprak Neil Robertson na zijn zege.

  Tweets: