• home
 • video
 • pas verschenen

  Benzema: "Het EK missen? Daar vrees ik niet voor"

  Zal Karim Benzema erbij zijn op het EK in eigen land?

  In een interview met de Franse tv-zender TF1 heeft Karim Benzema over zijn toekomst bij de Franse nationale ploeg gepraat. Benzema ligt zwaar onder vuur voor zijn rol in de chantagezaak rond Mathieu Valbuena. Intussen lijken de Franse voetbalfans zich massaal te keren tegen de Real Madrid-aanvaller.

  "Een groot sportman moet een voorbeeld zijn. Als hij dat niet is, heeft hij geen plaats in de Franse ploeg en hoort hij dus ook niet thuis op het EK 2016", vertelde de Franse premier Manuel Valls eerder deze week over Karim Benzema, die betrokken is in de chantagezaak rond Mathieu Valbuena.

  Benzema heeft zelf deze week ook toelichting gegeven. De aanvaller wast zijn handen in onschuld, maar mag voorlopig geen contact hebben met de betrokkenen, en dus ook niet met Valbuena. Dat kan dus een probleem betekenen voor bondscoach Didier Deschamps.

  "Het is mijn doel om weer met Valbuena te spelen", vertelt Benzema over die kwestie in een interview met TF1. "Dat is wat ik wil en dat is wat veel mensen willen."

  "Hij is een goeie speler. Frankrijk heeft hem nodig, net als het mij nodig heeft. Of ik het EK dreig te missen? Daar vrees ik niet voor."

  Enquête: 84% vindt dat Benzema niet meer mag spelen bij Les Bleus

  Als het van de Franse voetbalfans afhangt, is het verhaal van Benzema bij de Franse ploeg alvast afgelopen. Stade 2, het magazine van FranceTV, heeft een enquête uitgevoerd over de kwestie en de resultaten zijn duidelijk.

  Voor 84 procent van de ondervraagde mensen mag Benzema niet meer voor de Franse nationale ploeg spelen, 88 procent vindt de verklaringen van Benzema niet overtuigend.

  Resultaten van de enquête