• home
 • video
 • pas verschenen

  België moet vrede nemen met zilver na verlies tegen Australië

  België was net als in de groepsfase een maatje te klein voor Australië.

  De Red Lions hebben niet kunnen stunten op de World League in India. In de finale moesten ze opnieuw het hoofd buigen voor wereldkampioen Australië: 2-1.

  Na een schitterend toernooi stonden de Red Lions in de finale opnieuw tegenover Australië. In de groepsfase ging België met 0-1 onderuit en ook in de finale was het niveauverschil tussen beide ploegen duidelijk.

  De wereldkampioen zette België goed vast. De Red Lions konden zich losmaken uit de Australische houdgreep en verspeelden al na tien minuten hun video referral. Australië zette de eerste strafcorner niet om, maar in het tweede kwart was het wel meteen prijs.

  Met een pegel vanop het randje van de cirkel bracht Hayward zijn land op voorsprong. De Australiërs konden de partij nog beter controleren en België boog onder de druk. Net voor de rust kwamen de Red Lions dan voor het eerst gevaarlijk uit de hoek, maar een Belgische voet gooide roet in het eten.

  Ook na de pauze bleef Australië dreigen en Dawson werkte een strafcorner in doel: 2-0. Vijf minuten later voorkwam Vanasch met een prima reflex de 3-0. Stockbroeckx keerde ook de rebound voor de lijn. De Belgen putten moed uit de actie, maar doelprijpe kansen bleven uit.

  Diep in het vierde kwart duwden de Red Lions het gaspedaal nog eens in en net voor het laatste fluitsignaal lukte Gougnard nog een eerredder.