• home
 • video
 • pas verschenen

  Milanov en Thiam krijgen de Gouden Spike

  Milanov pakte zilver op het voorbije WK.

  Discuswerper Philip Milanov en meerkampster Nafi Thiam zijn verkozen tot Atleet en Atlete van het Jaar. Thiam wint zo voor het derde jaar op rij de Gouden Spike.

  Dat Philip Milanov de Gouden Spike bij de mannen krijgt, is geen grote verrassing. 2015 betekende voor de 24-jarige discuswerper het jaar van de doorbraak.

  Milanov verbrak meermaals het Belgisch record, won de Diamond League-meeting in Londen en kwalificeerde zich voor de Spelen in Rio de Janeiro.

  Het WK in Peking was de kers op de taart voor Milanov. Met een worp van 66,90 meter, alweer een Belgisch record, veroverde hij de zilveren medaille.

  Bij de vrouwen gaat de Gouden Spike voor het derde jaar op rij naar Nafi Thiam. De 21-jarige meerkampster veroverde begin maart zilver op de vijfkamp op het EK indoor in Praag.

  De 4x400 meter-ploeg met de broers Borlée en Julien Watrin werd verkozen tot Ploeg van het Jaar. De aflossingsploeg veroverde op dat EK in Praag goud op de 4x400 meter.

  Milanov: "Logische beloning voor mijn seizoen"

  • Philip Milanov: "Ik denk dat de Gouden Spike een logische beloning is voor mijn seizoen. Ik ben enorm trots op deze prijs. Hierdoor komen atleten die gespecialiseerd zijn in werpnummers, die toch minder populair zijn dan loopnummers, onder de aandacht komen. Deze trofee is een erkenning voor al het geleverde werk."
  • Nafi Thiam: "Zoals elk jaar is het fijn om een prijs te krijgen. Dat is ook een aanmoediging voor het vervolg van mijn carrière. Het EK in Praag is natuurlijk mijn hoogtepunt. Een internationale medaille behalen is altijd mooi en de zilveren plak in Praag was toch onverwacht."

  Uitslagen Gouden Spike 2015

  Mannen:

  1. Philip Milanov - 75 punten
  2. Thomas Van der Plaetsen - 21
  3. Jonathan Borlée - 20

  Vrouwen:

  1. Nafi Thiam - 77 punten
  2. Anne Zagré - 42
  3. Axelle Dauwens - 29

  Revelatie mannen: Isaac Kimeli

  Revelatie vrouwen: Louise Carton

  Ploeg van het Jaar: 4x400 meter (m): Julien Watrin, Kevin, Jonathan en Dylan Borlée.

  VIDEO: Milanov pakt zilver op het WK in Peking

  Video: Thiam pakt zilver op de vijfkamp op het EK indoor in Praag

  Video: de aflossingsploeg wint de 4x400 meter op het EK indoor in Praag