• home
 • video
 • pas verschenen

  Max Verstappen is grote slokop op FIA-gala

  Max Verstappen debuteerde dit seizoen in de F1.

  Max Verstappen heeft op het jaarlijkse gala van de Internationale Autosportfederatie FIA drie prijzen in de wacht gesleept, waaronder de belangrijkste. De 18-jarige Nederlandse Formule 1-rijder werd in Parijs uitgeroepen tot Persoonlijkheid van het Jaar. Verstappen volgt wereldkampioen Lewis Hamilton op.

  Max Verstappen werd naast Persoonlijkheid van het Jaar ook uitgeroepen tot Rookie van het Jaar en kreeg een prijs voor de mooiste inhaalactie.

  Het publiek koos voor een fraaie inhaalactie van Verstappen tijdens de GP van België. Daar passeerde Verstappen aan hoge snelheid de Braziliaan Felipe Nasr met een gewaagd manoeuvre buitenom. Zelf noemde Verstappen dat ook zijn mooiste actie van het jaar.

  "Dat ik tot driemaal toe in de prijzen zou vallen bij de FIA, had ik niet verwacht", reageerde Verstappen op zijn website. "Ik ben heel erg blij met die erkenning voor mijn prestaties. Met veel punten en twee vierde plaatsen was het voor mij een supergoed seizoen."

  "Ik wil Red Bull bedanken voor het mogelijk maken van mijn Formule 1-debuut en natuurlijk ook Toro Rosso, mijn vader en iedereen om mij heen, want zonder hen was ik nooit zo ver gekomen."