• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury: "Ref besliste match door verantwoordelijkheid niet te nemen"

  Zulte Waregem had gisteren lange tijd uitzicht op de overwinning bij AA Gent, tot de thuisploeg diep in de extra tijd de 2-2 maakte. Essevee-coach Francky Dury was tegen zijn gewoonte in ongemeen hard voor de scheidsrechter, Luc Wouters.

  Het was gisteravond pas in de 95e minuut dat Gent-spits Moses Simon nog een punt uit het vuur wist te slepen voor de thuisploeg na een corner. Francky Dury, de coach van Zulte Waregem, wond zich na afloop ontzettend op over die fase die zijn team de zege kostte. Dury zag een onbestrafte fopduik van Sven Kums.

  "Wij moeten die bal niet in hoekschop trappen en we moeten ook beter verdedigen op die corner. Maar ik had toch graag gezien dat de scheidsrechter het lef had om die schwalbe van Kums te bestraffen. Op zo'n moment moet hij durven te zeggen: schwalbe, geel voor Kums en geen corner."

  "Als hij dat gedurfd had, had ik hem zelfs gefeliciteerd. En dan had ik die rode kaart van Diallo ook beter kunnen aanvaarden. Maar nu is dit ontzettend zuur. De ref heeft de wedstrijd beslist bij die laatste fase door zijn verantwoordelijkheid niet te nemen. Dat doet pijn."

  "Dit zijn dingen die eruit moeten in de arbitrage in België. Drie seizoenen geleden werd ons ook de titel ontnomen toen Nzolo, een man die nu ergens in Afrika zit, twee buitenspelgoals liet doorgaan (Dury doelt op Zulte Waregem-Standard, red)."

  "De eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat Gent op basis van zijn kansen zeker niet verdiende te verliezen, maar door de omstandigheden is het gelijkspel wel zuur. De rode kaart van Diallo heeft ons pijn gedaan, want daardoor moesten we achteruit. Het is ook jammer voor mijn spelers, die heel hard gewerkt hebben deze week."