• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmy Simons, Guillaume Gillet en Filip Daems: "Drinken en rijden gaan niet samen"

  Profvoetballers ijveren voor veilig verkeer.

  De Jupiler Pro League heeft vandaag zijn preventiecampagne afgetrapt. Met een tv-spotje waarin tal van Belgische topvoetballers figureren wordt opgeroepen om veilig met de auto te rijden, lees: mensen ervan bewust maken dat drinken en rijden niet samen gaan.

  De preventiecampagne heet "Don't Drink and Drive" en is met een spotje te zien in de bioscoop en op tv. De campagne, niet toevallig gelanceerd net voor de kerstperiode van feesten en gezellig tafelen, is een initiatief van Jupiler en de Pro League.

  Profvoetballers als Timmy Simons (Club Brugge), Filip Daems (Westerlo), Adrien Trebel (Standard), Karel Geraerts (Charleroi) en Guillaume Gillet (Anderlecht) zetten hun beste beentje voor in het spotje. 

  "Voetbal was nog nooit zo populair. Een voetballer is een maatschappelijk rolmodel, zeker voor jongeren. Het is dan ook aan de voetballers om een krachtige boodschap te brengen dat drinken en rijden niet samengaan", zegt de Pro League.

  Ook AB InBev, de brouwer van Jupiler, ijvert voor thema's over verantwoorde alcoholconsumptie. "Met dit spotje verwachten we mensen ervan bewust te maken dat rijden en drinken niet samen gaan."

  "We willen op deze manier een bijdrage leveren aan het nog verder terugdringen van het aantal bestuurders dat met een te hoog alcoholpercentage achter het stuur kruipt. Zo werken we met de Pro League aan veiligere wegen", klinkt het bij de bierproducent.

  Het filmpje van de campagne:

  Tweets: