• home
 • video
 • pas verschenen

  Real Madrid bekoopt blunder met uitsluiting uit Spaanse beker

  Denis Tsjerysjev werd even na de rust vervangen.

  Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook officieel bevestigd: Real Madrid wordt door de Disciplinaire Commissie van de Spaanse voetbalbond uit de Copa del Rey gegooid na het opstellen van de geschorste Denis Tsjerysjev tegen Cadiz. Real won zijn heenwedstrijd in de 1/16e finales wel met 1-3, maar mag niet meer verder bekeren. Real Madrid gaat wel in beroep.

  Tsjerysjev opende de score voor Real Madrid in het gewonnen bekerduel tegen Cadiz, maar achteraf bleek dat de Rus nooit op het terrein had mogen staan.

  De middenvelder liep vorig seizoen een schorsing op bij Villareal en kon dus niet aan de aftrap verschijnen tegen Cadiz. Bij Real Madrid waren ze niet op de hoogte en coach Rafa Benitez liet de Rus nietsvermoedend opdraven.

  Real won uiteindelijk met 1-3, maar die overwinning wordt nu dus geschrapt. De terugwedstrijd is overbodig en dus moet de 19-voudige bekerwinnaar het bekertoneel noodgedwongen verlaten.

  Het is overigens niet de eerste keer dat een ploeg van Rafa Benitez uit het bekertoernooi wordt gekegeld. In 2001, toen aan de slag bij Valencia, werd zijn ploeg uit de bekercompetitie gegooid na het opstellen van een niet-reglementaire speler.