• home
 • video
 • pas verschenen

  Organisatie E3 Harelbeke sleutelt aan parcours

  Dit jaar ging de overwinning in Harelbeke naar Geraint Thomas.

  De organisatie van de E3 Harelbeke gaat enkele lichte wijzigingen doorvoeren aan het parcours voor volgend seizoen. Zo zal de voorjaarsklassieker minder hellingen tellen en ook minder lang zijn. "Toch zal een echte beer deze koers winnen", klinkt het bij de organisatie.

  Start en finish liggen op 25 maart 2016 naar goede gewoonte in de West-Vlaamse stad Harelbeke. De wedstrijd wordt ingekort van 215 naar 205 kilometer en er moeten minder hellingen overwonnen worden. Dit jaar waren dat er nog 17.

  "Het is de bedoeling om de spanning wat meer op te bouwen", stelt Guy Dedeyne van het organisatiecomité. "De wedstrijd zal "gebalder" zijn en we opteren er ook voor om tot aan de eerste helling over bredere wegen te rijden. Dit om de veiligheid van de renners te garanderen."

  "De aanloop zal vlotter zijn en normaal gezien moeten we met een compact peloton aan de eerste helling van de dag kunnen beginnen."

  "Er zijn ook een paar nieuwe kasseistroken opgenomen in het parcours, waardoor de wedstrijd zeker niet lichter zal worden. We mogen nu al zeggen dat een echte beer deze koers zal winnen."

  De E3 Harelbeke wordt sinds 1957 georganiseerd en staat sinds 2011 op de kalender van de World Tour. Vorig seizoen won de Brit Geraint Thomas na een knappe solo in de slotfase. Tom Boonen is recordhouder met 5 overwinningen.