• home
 • video
 • pas verschenen

  Marieke Vervoort krijgt Vlaamse Reus: "Een enorme erkenning"

  Marieke Vervoort pakte drie keer goud op het WK.

  Marieke Vervoort heeft de Vlaamse Reus, de trofee voor de meeste verdienstelijke Vlaamse sporter van het voorbije jaar, in ontvangst mogen nemen. "Dit had ik nooit durven te dromen, hier zullen we zeker op klinken", zegt een dolblije Vervoort.

  Naast Marieke Vervoort waren onder meer ook Hein Vanhaezebrouck en Delfine Persoon genomineerd. Maar Vervoort, die dit jaar drie keer goud won op het WK, kreeg de meeste stemmen achter haar naam.

  "Dit is een enorme erkenning, ook als je ziet welke de andere laureaten waren. Ik denk dat ik de eerste paralympische atlete ben op de erelijst. Ik ben echt enorm trots. Het is ook een geweldig gevoel dat de paralympische atleten niet meer in een hokje gestoken worden", zegt Vervoort aan Sporza.

  "Onze prestaties mogen niet geminimaliseerd worden. Wij trainen er ook altijd keihard voor en dan nog met een lichaam dat niet doet wat je wilt. Voor de paralympische sport is het een doorbraak dat ik deze trofee in ontvangst mag nemen. Dit had ik nooit durven te dromen. Hier zullen we zeker op klinken."

  "Ik kan in mijn sport alles kwijt, daarom kan ik ook zulke goeie prestaties neerzetten. Soms slaap ik 's nachts amper en sta ik de volgende dag weer op de training. Als je dan wint zoals die 200 meter op het WK, dan komen alle emoties boven. Maar als je echt wilt, kun je het ook. Ze noemen mij dan ook "The beast from Diest", lacht Vervoort.

  Uitslag Vlaamse Reus
  1.Marieke Vervoortatletiek719 punten
  2.Hein Vanhaezebrouckvoetbal440
  3.Delfine Persoonboksen347
  4.Greg Van Avermaetwielrennen286
  5.Jaouad Achabtaekwondo90
  6.Stoffel Vandoorneautosport62