• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: FIFA-voorzitter Hayatou valt in slaap op eigen persconferentie

  Zittend voorzitter Issa Hayatou vervangt de geschorste Sepp Blatter.

  De FIFA staat vandaag weer in brand, maar toch slaagde zittend FIFA-voorzitter Issa Hayatou erin om in slaap te vallen op zijn eigen conferentie. Hayatou vervangt de geschorste Sepp Blatter.

  Sinds mei is de FIFA het doelwit van het Amerikaanse en Zwitserse gerecht en zijn al heel wat bobo's gearresteerd en in beschuldiging gesteld wegens corruptie, omkoping en fraude.

  Vandaag werden weer enkele arrestaties verricht. Uitgerekend op de dag dat Hayatou enkele hervormingen voorstelde om een antwoord te bieden op het FIFA-debacle. Maar toen een collega erover uitweidde, dommelde de Kameroener even in.

  Hayatou heeft wel een excuus voor zijn gedrag. Hij is niet meer van de jongsten (69 jaar) en onderging recentelijk een zware nieroperatie. Hij kreeg van een journalist de vraag of hij in slaap viel, maar die beantwoordde hij ontwijkend: "Ik sukkel een beetje met wat problemen, maar die zijn van voorbijgaande aard. Wat je vandaag ziet, blijft niet duren. Ik ben binnenkort weer een gezonde voorzitter."

  Bekijk de beelden: