• home
 • video
 • pas verschenen

  Stephen Curry verknalt de gala-avond van zijn vader

  Vader Dell Curry en zoon Stephen voor de wedstrijd.

  In de NBA hebben de Charlotte Hornets clubicoon Dell Curry in de bloemetjes gezet. Op die gala-avond was de Hornets wel geen zege gegund. Boosdoener: Stephen Curry, zoon van. De guard van de Golden State Warriors leidde zijn team naar een 20e zege op een rij.

  Vader Curry: "Zoon, verpest mijn avond niet"

  Na de oprichting van de Charlotte Hornets eind jaren 80 was Dell Curry de allereerste speler van de nieuwe club. Hij zou er tien seizoenen blijven en groeide er uit tot een clubicoon. Charlotte is dan ook de stad waar zoon Stephen Curry opgroeide.

  Die mocht voor de gala-avond en de wedstrijd tussen Charlotte en Golden State zijn eigen vader interviewen. "De hele familie is trots op je", zei Stephen Curry. "Verpest mijn avond niet, zoon", grapte vader Curry.

  Stephen Curry bombardeert de Hornets

  Maar Stephen Curry had niet echt oren naar de vraag van zijn vader. Zijn Warriors zijn dit seizoen niet af te stoppen en ook in Charlotte stoomde de kampioen vlotjes naar de overwinning, de 20e op een rij.

  Curry zelf deed vooral in het derde quarter zijn duit in het zakje. Hij scoorde liefst 28 punten, waarvan vijf driepunters. Ook het thuispubliek genoot van de MVP. Golden State won uiteindelijk met 99-116. Curry's teller klokte af op 40 punten (8 op 11 driepunters).